Ajankohtaista

Oijärvellä palvelee kyläavustaja

Oijärven kyläyhdistys on palkannut kyläavustajan, joka tekee pientä korvausta vastaan koti- ja pihatöitä Oijärven alueella. Kyläavustajan tehtäviin kuuluvat esimerkiksi haravointi, lumityöt, lämmityspuiden ladonta ja avustaminen erilaisissa kotitöissä, kuten siivouksessa. Yhtenä tärkeänä tavoitteena on tukea Oijärven kylän ikäihmisten kotona asumista. Kyläavustaja kuljettaa töissä mukanaan myös kyläyhdistyksen kannettavaa tietotupaa, eli tietokonetta ja tulostinta.

Kyläavustaja on palkattu ajanjaksolle 18.9.2017-31.5.2018, ja mahdollisuuksien mukaan toimintaa jatketaan myös kesällä 2018. Kyläyhdistys on palkannut kyläavustajan TE-toimiston palkkatuella. Iin kunnan ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama Työtä luonnosta Iissä –hanke on ollut mukana suunnittelemassa toimintaa ja avustanut yhdistystä muun muassa kouluttamalla toimijoille työnantajataitoja sekä avustamalla palkkatukihakemuksen laadinnassa.

Kyläavustajana toimii Oijärvellä asuva Soili Tauriainen. Avustustyöt tilataan numerosta 046 552 0463. Toiminta-alueena on Oijärven kylän seutu.

Korttikoulutukset Oulussa

Hankkeemme asiakkaana voit suorittaa Oulussa erilaisia lyhytkoulutuksia. Mm. hygieniapassi, työturvallisuuskortti, EA1, järjestyksenvalvojan peruskurssi, tieturva 1.

Melontareitit ja geokätköt

Uusiin melontareitteihin voi tutustua täällä.

Iin kunnan geokätkösarjaan "Juuret Iissä" voi tutustua täällä.

Valokuvanäyttely Iin kotiseutuarkiston valokuvista

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä. "Yhdessä ulkona entisajan Iissä" -valokuvanäyttely juhlistaa 100-vuotista Suomea. Näyttelyssä esitellään vapaa-ajanviettoa Iin luonnonkauniissa maisemissa urheillen, musisoiden, raataten ja kahvitellen 1900-luvun alkupuoliskolla.Näyttely on avoinna Nätteporin (Iin kirjastotalon) yläaulassa 1.6.-31.7.2017 kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Vapaa pääsy, TERVETULOA!

Raivaus- ja moottorisahan käyttö- ja huoltokoulutus 29.-31.5.2017 (3 pv)

Koulutus on maksuton ja järjestetetään Iissä. Koulutuksiin voi ilmoittautua kaikki hankkeen kohderyhmään kuuluvat iiläiset (alle 29- ja yli 50-vuotiaat työttömät, sekä 30-49 -vuotiaat pitkään työttömänä olleet). Lisätietoa koulutuksien sisällöstä sekä ilmoittautuminen TE-toimiston koulutussivuilta.

Työnantajataitokoulutusta yhdistyksille

Järjestämme yhdistyksille ja muille 3. sektorin toimijoille maksutonta koulutusta ja konsultointia työnantajataitoihin liittyen. Koulutusta voidaan räätälöidä tarpeiden mukaan. Aihealueita esimerkiksi: Työsuhde, työsopimus, palkanmaksu, työsopimuslaki, palkkakirjanpito, vakuutukset, työturvallisuus, palkkatuki, rekrytointituki, Katso-tunnisteet ja muu viranomaisasiointi. Kouluttajana toimii PSK-Aikuisopisto. Koulutus voidaan järjestää yhdistyksen toivomassa paikassa, ja koulutusta voidaan järjestää useita kertoja yhdelle yhdistykselle.

Lisätietoja: Jenni Miettunen, jenni.miettunen@ii.fi, p. 040 147 1045

Maksuttomia koulutuksia iiläisille työttömille syksyllä 2016

* Hygieniaosaamiskoulutus 23.11.2016

* Työturvallisuuskorttikoulutus 30.11.2016

Koulutuksiin voivat ilmoittautua kaikki iiläiset työttömät. Koulutukset ovat maksuttomia ja ne järjestetään Iissä, tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin ilmoittautuneille.

Ryhmäkoko on 9 henkilöä, osallistujat valitaan yhteistyössä TE-toimiston ja hankehenkilöstön kanssa.

Kursseille ilmoittaudutaan TE-toimiston Mol-palvelussa omilla pankkitunnuksilla tästä linkistä.

Tervetuloa mukaan!

Koulutuksiin voit ilmoittautua myös jos olet jo työllistynyt Työtä luonnosta Iissä – hankkeessa.

Raivaus- ja moottorisahan käyttö- ja huoltokoulutus 2.-4.8.2016 (3 pv)

Koulutus on maksuton ja järjestetetään Iissä. Koulutuksiin voi ilmoittautua kaikki hankkeen kohderyhmään kuuluvat iiläiset (alle 29- ja yli 50-vuotiaat työttömät, sekä 30-49 -vuotiaat pitkään työttömänä olleet). Lisätietoa koulutuksien sisällöstä sekä ilmoittautuminen TE-toimiston koulutussivuilta.

Hankkeen koulutukset keväällä 2016

Koulutukset järjestetään Iissä. Kaikki koulutukset ovat maksuttomia. Koulutuksiin voivat ilmoittautua kaikki hankkeen kohderyhmään kuuluvat iiläiset (alle 29- ja yli 50-vuotiaat työttömät, sekä 30-49 -vuotiaat pitkään työttömänä olleet). Lisätietoa koulutuksien sisällöstä sekä ilmoittautuminen TE-toimiston koulutussivuilta.

Työturvallisuuskorttikoulutus

26.4.2016

1 pv

Tulityökoulutus

27.4.2016

1 pv

Ensiapukurssi EA1

2.-3.5.2016

2 pv

Hygieniaosaamiskoulutus

18.5.2016

1 pv

Alkoholiasiat ravintolassa koulutus

19.5.2016

1 pv

Työmaakymppikurssi

23.5.2016 alkaen

10 pv

Oppisopimusinfo 22.3.2016

Työtä luonnosta Iissä –hanke järjestää oppisopimusinfon 22.3 ti klo 13-15.00. Paikka on Iin Micropoliksen koulutustila (sali 118).

Juha Aliranta (Oulun seudun ammattiopiston oppisopimustoimistosta) tulee kertomaan oppisopimuksen kuvioista ja esittelyn jälkeen on mahdollisuus jäädä porisemaan Juhan kanssa.

Info on suunnattu sekä opiskelusta kiinnostuneille että yrityksille.

Tervetuloa mukaan kaikki, jotka ovat kiinnostuneita oppisopimuksesta!

Lisätietoja: Ohjaaja Anne Jurvakainen, jurvakainenanne@gmail.com, projektipäällikkö Jenni Miettunen, jenni.miettunen@ii.fi, p. 040 147 1045

---