Iin Hävikkiviikko 9.-15.9.2019

Ruokahävikki haltuun kansallisella ruokahävikkiviikolla – tiesitkö että joka kymmenes leipäpala, hedelmä tai vihannes päätyy roskiin? Myös meillä Iissä.

Tuunataan työtä –ESR-hanke osallistuu tänä vuonna valtakunnalliseen Kuluttajalehden järjestämään Hävikkiviikkoon yhdessä Iin Marttojen ja Iin ympäristöyhdistyksen kanssa. Hävikkiviikko on Iissä samaan aikaan valtakunnallisen viikon kanssa eli 9.-15.9.2019. Viikon tarkoitus on nostaa ruoan arvostusta ja vähentää hävikkiä.

Miten hävikkiviikko näkyy Iissä?

Hävikkiviikkoa suunnitellaan kovaa tahtia. Hävikkiviikolle tullaan järjestämään erilaisia tapahtumia kaiken ikäisille eri puolilla Iin kuntaa ja viikolla pyöritään erilaisten ruokahävikkiteemojen ympärillä: liha, kala, kasvisruoka, sienestys ja marjastus, idätys ja hapatus, elintarvikkeet kosmetiikassa, lähiruoka sekä kasvivärjäys.

Miten voit itse osallistua hävikin vähentämiseen?

Hävikkiviikkoon ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Pystyt seuraamaan Iissä järjestettäviä tapahtumia Tuunataan työtä –hankkeen Facebook-sivuilta ja Iin kunnan tapahtumakalenterista. Erikseen ilmoittautumista vaativista tapahtumista mainostetaan erikseen.

Osallistu tapahtumiin, kerro ruokahävikkiä vähentävä vinkki omalla sometililläsi tai yrityksesi viestintäkanavissa. Haluamme haastaa kaikki ympäristöystävälliset iiläiset mukaan vähentämään hukkaan menevää ruokaa Hävikkiviikon merkeissä!

Yhteystiedot

Päivi Kaukua
Suunnittelija
paivi.kaukua@ii.fi
P. 040 191 7425

Tuunataan työtä -hanke